Adopteren moeilijk door crisis (video)

Niet alleen de Nederlandse gemeenten ondervinden de gevolgen van de crisis. Veel Nederlanders die een kind willen adopteren uit het buitenland, kunnen dat nu niet. De procedure die met adoptie gepaard gaat, kost behoorlijk veel geld. Geld dat veel mensen door deze moeilijke economische tijden niet meer hebben of niet kunnen missen.

Dat leidt tot verdriet bij stellen die hun kinderwens voorlopig niet in vervulling kunnen laten gaan. Voor een groot aantal koppels is adoptie de enige manier om hun gezin uit te breiden, omdat de man of de vrouw onvruchtbaar is. De verzoeken voor adoptie zijn sterk gedaald de afgelopen jaren. In 2011 waren dat er minder dan duizend. Maar de mensen die een kind willen, zijn niet de enige gedupeerden. Adoptiebureaus zelf hebben door de financiële crisis inmiddels al medewerkers noodgedwongen ontslagen.