Gemeente vergeet 1,3 miljoen aan AOW premies af te dragen

Uit extern onderzoek naar de juistheid van de financiële administratie binnen de Gemeente Dronten (Flevoland) blijkt dat de gemeente sinds 2011 al geen AOW premies afdraagt aan de belastingdienst. In totaal zou het gaan om ongeveer 1,3 miljoen euro die de gemeente dit jaar uit de reserves zal moeten halen om de schulden alsnog te betalen aan de belastingdienst, aldus omroep Flevoland. In een brief aan de gemeenteraad wordt aangekaart dat er door de jaren heen ‘kleinere onregelmatigheden’ werden opgemerkt binnen de administratie van de gemeente waardoor afgelopen jaar een groter onderzoek is gestart om de juistheid van de complete administratie in kaart te brengen. Uit dit onderzoek bleek al snel dat de ambtenaren die destijds in de administratie zaten werken hun werk niet goed hebben gedaan. Wie of welke groep mensen hier precies verantwoordelijk voor is kon niet worden achterhaald aangezien de medewerkers van toen niet meer bij de gemeente werken.

dronten_afdracht

In de brief wordt gesproken over meerdere interne vervolgonderzoeken om de ‘definitieve omvang van het probleem’ in kaart te brengen en zo snel mogelijk het openstaande bedrag alsnog aan de belastingdienst af te dragen.